Gefeliciteerd! Je gaat op wereldreis ... met je gezin

MAAR NU? Hoe ga je dit aanpakken? Je bent je gaan verdiepen in de regels omtrent leerplicht en merkt al gauw dat bij het ene antwoord op je vraag een andere vraag zich alweer aandient.  

Hoe zou jij het vinden als je het wiel niet meer hoeft uit te vinden? Dat er een event bestaat waar je verteld wordt welke stappen je kunt ondernemen om op reis te kunnen met je (leerplichtige) kinderen? Hoe je praktische dingen als belasting en je huis gaat regelen? Waar je samen  jullie droom visueel gaat maken? Waar je terecht kunt met al je vragen en waar je real life verhalen hoort van gezinnen die je voor zijn gegaan? Ik organiseer zon event. Op 30 juni ben je van harte welkom.  

Grijs gebied

Laten we het beestje bij de naam noemen. Op wereldreis gaan met je gezin is in Nederland een behoorlijk grijs gebied. Omdat nog niet zoveel gezinnen het doen is er weinig bekend over de praktische kant van deze onderneming. 

Ondertussen zijn wij 6 maanden op reis geweest en staat de volgende reis alweer op de planning.

Het was al jaren mijn droom om met mijn gezin op wereldreis te gaan. Op ieder 5 jaren plan kwam het weer naar voren. Ik heb echter een tijdje gehad dat ik dacht dat ik deze droom nooit waar kon maken. Met drie leerplichtige kinderen, een eigen bedrijf en een koophuis … Iedere keer als ik me verdiepte in de regels kwam ik van een koude kermis thuis.

In mijn omgeving was er verder niemand die zoiets wilde ondernemen, dus daar vond ik niet veel steun. Ook on-line was er niet veel informatie te vinden over dit specifieke onderwerp. Ik heb dit echt gemist in mijn zoektocht naar informatie. Gelukkig ben ik niet voor een gat te vangen en ben ik gaan onderzoeken hoe ik wél onze droom waar kon maken.

Hierdoor kwam ik erachter dat er meerder wegen zijn die naar Rome leiden … of in ons geval; naar Kaapstad. 

Ik ga je tijdens het event vertellen welke wegen dat zijn en welke hobbels wij tegen zijn gekomen tijdens onze voorbereidingen. 

 


DIT BEN IK!

Irene Hilhorst, 41 jaar, getrouwd, 3 kinderen. Fervent reiziger, fotograaf en ik inspireer, informeer en motiveer reislustige gezinnen op mijn blog Travelicious Families. Ik gun het ieder gezin om een tijdje met elkaar te gaan reizen. De verbinding met je kinderen is zo ontzettend uniek. Daarom organiseer ik ook dit event. Om de beren het bos in te sturen en je misschien net dat zetje te geven die je nodig hebt om echt te gaan. 

Mijn persoonlijke missie is om al mijn dromen waar te maken. Mijn grootste droom is om al reizend en werkend de wereld te ontdekken met mijn gezin. Vorige jaar heb ik hier een start mee gemaakt door een half jaar te gaan reizen en nu zijn we bezig om ons leven zo in te delen dat we voor nog langere tijd de wereld kunnen ontdekken met onze kinderen. Omdat ik tijdens de voorbereidingen op onze reis veel hobbels en bobbels tegenkwam, kwam ik op het idee om een facebookgroep op te richten voor gezinnen die ook voor langere tijd op reis willen. Voor jou dus. Hiermee wil ik je helpen om niet opnieuw het wiel te hoeven uitvinden en je reis naar jouw wereldreis” makkelijker te maken. Dat hier behoefte aan was is wel duidelijk. De facebookgroep telt ondertussen 650 leden. Allemaal met de droom om op wereldreis te gaan met hun gezin. Speciaal voor deze gezinnen, en voor jou dus, organiseer ik op 30 juni het Travelicious Families Event. Hier ontmoet je gelijkgestemden, vertel ik mijn verhaal en waar ik tegenaan ben gelopen. Maar ook deel ik natuurlijk de leuke kant van het reizen met je gezin. Want het is gewoon te gek! Op het event komen gezinnen spreken die op reis zijn geweest, ook zij delen hun tips met je. Je dompelt je echt een middag onder in je droom om op wereldreis te gaan. Ik weet zeker dat je vol inspiratie weer terug naar huis gaat.  

 

 

Mooie woorden ...

Wij hebben ontzettend genoten van het travelicious Families event. We houden zelf niet zo van presentaties, maar dit ging over onze droom en dan zijn zelfs presentaties leuk! Floris, ons zoontje van 6, heeft ook een super middag gehad!Hij heeft het er nu nog over! We hebben heel veel tips gekregen die wij nu direct kunnen gebruiken. We staan namelijk aan de start van de voorbereidingen!
Leonie Snieders

De sprekers

Irene Hilhorst

Frank Bennis

Diana

Mieke

Onderdompelen in je droom.

Wauw! Klinkt goed hè … je onderdompelen in je droom … Wat gaan we dan precies doen? 

  • Luister naar de inspirerende real travel stories van o.a. mijzelf en gezinnen die je al voor zijn gegaan.  
  • Een jaar lang heb ik uitgezocht wat we moesten regelen voor onze wereldreis. Niet altijd zonder hobbels. En ook ik heb wel eens gedacht laat maar. Maar het is gelukt. Leerplicht, je huis verhuren, uitschrijven, werken & reizen, een eigen bedrijf en reizen, wat neem je mee, hoe bereid je de kids voor en nog veel meer komt aan bod tijdens deze middag.  
  • Je gaat een visionboard maken. Een visionboard is een visuele kompas naar je dromen. Deze visionboard gaat specifiek over jullie wereldreis. Wat wil iedereen? Wat verwacht iedereen? Misschien komen er wel dingen naar boven waardoor jullie reis een andere wending krijgt.  
  • Je ontmoet andere gezinnen die ook op reis gaan of willen 
  • Tijdens de middag staat er water, koffie, thee en limonade tot je beschikking. Ook zorgen we voor iets lekkers.
  • Na afloop ontvang je  alle nuttige adressen die we hebben besproken. Zo heb je altijd alles bij de hand.  
  • En last but not least; vol inspiratie ga je weer op weg naar huis. Met goeie zin om dit varkentje even te gaan wassen! Jullie gaan op wereldreis.